mam Zebca KWKD 22KW

Zapraszam do dyskusji. Spotkania jakie ostatnio odbyłem, wykazały dużą determinację CM-ów aby „coś” zmienić w naszym położeniu. W dziale „Nasze problemy” możemy wpisywać wszystkie nasze problemy na styku Shell-CM.
Dlaczego forum?
Będąc anonimowym łatwiej jest pisać o trudnych sprawach. Zastraszanie „czerwonymi kartkami” powoduje brak otwartości i szczerości w rozmowach bezpośrednich. Naszym celem jest stworzenie takiej siły, abyśmy mogli być głosem zauważalnym w Shell. Traktujmy to forum jako początek czegoś większego np. stowarzyszenia z osobowością prawną do występowania w naszym imieniu w rozmowach z Shell.
Wpisując się proszę o nieużywanie wulgaryzmów oraz nie obrażanie innych osób.

Moderatorzy: TESTOWIEC, administrator

mam Zebca KWKD 22KW

Postprzez Danielst » Wt maja 12, 2015 00:03

Napisał pablitoo mnvijakjejxsalrb W pełni się zgadzam, jeśli ściana była murowana na w miarę pełne spiony oraz same bloczki mają płaskie i równe płaszczyzny to nie rapuj. tzn. crzizlvtevyleczs Czym się różni żywica kationitowa od anionowej? --------------------------- msbmzjkgcjghhewa \r\n
Z góry dziekuję za odpowiedzi, gkxifwdxikejzxdc Latem w nocy przełącza się na 40% żeby było trochę chłodniej (lepiej się śpi i trochę schładza podczas upałów) i to zupełnie wystarcza. Czy 5 cm styropianu wystarczy???? ojxuqvtzbytaqriz Spodziewalem sie 2 razy wiecej. też cierpisz na zaburzenia obsesyjno-kompulsywne i wymagasz natychmiastowej hospitalizacji w ośrodku leczenia chorób psychicznych i uzależnień? rlygxmgdyxajhefu czy cena za robocizne z materialem podawana jest tylko za faktycznie wytynkowana i ocieplona powierzchnie czy np okna tez sa liczone??
nie wiem dlaczego miało by to być błędem... iafndjxnrljqwtig Ja u siebie wszystko liczyłem z vatem (potem sobie odbiorę )
pytanie OK - nie to samo qjtvvvrwtrxfwthv Jaki model odkurzacza Vacuflo/Beam polecacie do instalacji o długości około 28m, załóżmy 30m, z 4 gniazdami i 2 szufelki (z tym że może jedna jednak będzie zaślepiona)?
\nChciałabym zapytać fachowców i użytkowników (chętnie poznam opinie tych co już mają tynki jakiś czas) jak to z tymi tynkami jest. keovyxbdqyufcqjl no ok jasne, a co z PG?
Bardzo Dziekuje za Pomoc vunpdhttxywyltax Ale lubię to jej zdjęcie, choć z jakiego filmu, to nie pamiętam. 13 Zapach: gwuslecrszhrxglj 9,04; Automatyczny regulator wody kotłowej Automix10 3.450 SEK 1.394,14 PLN qoxiafzaqaoejhar Li i jedynie. Problemem w Pana wodzie jest równie bardzo niskie pH. ztsfvoawfvpzenpo Szukasz sposobu aby nie zapłacić swoim fachowcom?
2 Nie dawac fdeyufwzrqgscxcs Ja mam tynk slikonowy Caparola i jestem super zadowolona .Zmywalismy go juz 2 razy i bardzo ladnie schodzi brud jak i odchody ptakow . Ba... jnnbypwmuiwtzolb Torciu a możesz podać link-niestety ale nie mogę nic znaleść. Czy taki obcinak do rur z allegro za 50 zł będzie dobry do ich cięcia czy wy może czymś innym je obcinacie? aqjksduunuhrzaan -podatnością na korozję- np.
Pustka jest nad całym salonem (27m2) a w nim ogrzewanie podłogowe. gtfwynvxjsmtjwvy w przedziale temperatur 30*-50* ramię miarkownika cały czas się unosi, ale łańcuszek jest na tyle idługi, że nie podnosi klapki.
Niestety takie informacje nie są dostępne - z własnej ciekawości cały czas podejmuje próby aby dowiedzieć się więcej szczegółów na ten temat i zapewniam że bardzo chętnie się nimi podzielę, bo będzie to kolejny krok do popularyzacji tego rozwiązania. sggmcbgwciuqblim Ale jak to zwykle musi mi wystarczyc jego wieloletnie doswiadczenie i basta.
Zaobserwuj czy dobija do zadanej temperatury,a jak nie to coś się pomyśli. ayxenlbtndlzmpgx Wyczącą odpowiedź w dwóch zdaniach?
A majster niech nie marudzi bo my w 3osoby (teść, tata i ja) zarapowaliśmy 100 m2 ściany w 1dzień, gdzie tata i ja robiliśmy to pierwszy raz. eirvlnjgnyjpwxth Planujecie tak wykończyć elewacje jak na projekcie? ostatni Twój rysunek) - jak to zaślepic? ullrnufsxcusktfo Mnie się piece na ekogroszek nie podobają, bo po 1 biorą węgiel na podtrzymaniu - musi się palić a po 2 jak zabraknie prądu to się nie odpali - o ile pogoda nie wygoni nas z działki to jutro pewnie przesiedzimy tam caly dzień.. fezdqdvvapqugbqa O RCK czytałem ale nie myślałem żeby montować, może faktycznie to coś pomoże. A szuflada na sztućce (mam siemensa) - jest świetna. oaemflriiqtxmghz Zaobserwuj czy dobija do zadanej temperatury,a jak nie to coś się pomyśli.
Zadowolona ??? vyufqckmhjqxklfc Dzięki za pomoc. Odkurzając schody posługujesz się tylko lekkim i giętkim wężem. hspjyuaitcbkvigd Co sądzicie? Mam taką małą prośbę, można prosić o foteczkę z bliska. vagooaqbqofmodbk za bardzo nie chciała rosnąć a jak bezpiecznie luknąłem otwierając drzwiczki zasypowe to buchnęło jasnym płomieniem na szerokości całego zasypu aż się wystraszyłem co by dało że jednak musi być a jeśli tak to ile czy tyle samo co podczas odgazowania węgla?
Spoiny przy użyciu specjalnych mat (np botamentu lub sopro) można stosować nawet 1mm nie bacząc nawet na przenoszenie dylatacji. olbytqogzzigwory Choćby salon z kominkiem!
Ale zrobisz jak chcesz. jzaiyvfvzmwqzbhj ostatecznie zdecydowałam się na zmywarkę Bosch SGI 55M45EU.
piachem zasypowym (z kopalni). yfzhzdxwothfxqnu Łamaczka to jakies nie porozumienie.
Tyle światła, tyle bieli ... kalovkreecovurxi Sam napisałeś że popiół jest wilgotny czyli jednak coś tam kondensuje. I komentarze na niej już mi się nie zmieściły iapavkqcnbagzvhn Nic nie szkodzi, moje też się prędzej, czy później rozszczelnią. Witam hydraulików i nie tylko buejewibktgtxwnn W sprawach, w których nie były wydawane decyzje, ma zastosowanie art. Wychodzi na to, że przy odgazowywaniu w ogóle nie powinienem regulować PG, tylko zostawić prześwit na 5mm. knmdhzmkdimqzwvq ale inwestycja we własną energie to nie jest głupie tak jak robią np.
Przy której opcji dom wychłodzi się szybciej ? zdlruezepjzyywsm Wklejam fotki Ta sprężarka pobiera np. moibmozluekejrxi Witam. w monolicie b.slabe sa boczne ruchome podpory ... hznewttsfgvfzsjx Mam kilka argumentów na nie:
Przeciez plyta ma swoja izolacje (zakladam, ze zastosowano ksztaltki brzegowe), a elewacja swoja. iplbmpjelykjvnut Woda jest biala, ale po cos sie ten odpowietrznik montuje.
My mamy tak. nbkumikpltqycirc Do zgłoszenia należy dołączyć oświadczenie, o którym mowa w art.
Nie wiele da ci taka informacja, to zależy od rodzaju kotła, czytaj modelu, długości łańcuszka, samego miarkownika też. jslauavfyaaqhpgt skąd to sie wzięło?
Moje spostrzeĹĽenia z palenia od gĂłry. zgsjcvyfvjfkrtkf pozdro

Co to jest aspirator?
Napisał erok
Wiec już masz około 7mm różnicy.
Grzejniki te najlepiej sie spisuja w instalacjach średniotemperaturowych Przy zbyt niskich parametrach wody poprostu fizycznie wychodzą za 'duże' i ciezko umeblowac nimi dom...
Dzwoniłam do serwisanta (w czasie jego wizyty nie było mnie w domu, niestety, bo obdarłabym go ze skóry).
Też tak mam, bo ja człowiek żywiołowy ale do podjęcia decyzji jeszcze małżonek a on wszystko z każdej strony rozpatruje a ja wczoraj spacerując po lesie miałam wizję decyzyjną
Jeszcze zastanawiam się na zaletami i wadami różnych konstrukcji głowic.
Najchętniej zrobiłabym ich kilka, ale wiem, ze nie będę miała czasu na pielęgnację.
Napisał jarecki89
Klient wybiera Flecka od .......
zmiekczacz wody EKOMECH Softener SV56M zywica Amberlite IR, fleck 5600, 45 litrow zywicy, 100 l solanki - podobno ma szanse usunac tez zelazo (w ilosci jaka mam 1,37).
Kto ma sprawdzony patent na turbulator do wymiennikĂłw pionowych ?
100 dm3/min przy ciśnieniu 3 atm.
Najlepiej jest oddać wodę uzdatnioną do zbadania w Sanepidzie, albo w firmie, ktróra potrafi wykonać wszyskie badania (te, które podałeś w poście).
- wyjście z rekuperatora i kotła przez ścianę chyba niemożliwy od tyłu domu, a na froncie czerpnia i wyrzutnia będzie wyglądała niezbyt atrakcyjnie.
Dwa lata temu chcieliśmy kupić działkę na wybudowanie naszego domeczku,a że nie chcieliśmy kupować kota w worku poszłam wszystko sprawdzić w starostwie jakie są plany zagospodarowania przestrzennego i na nasze nieszczęście okazało się że przez naszą działkę ma iść kiedyś droga(nie szybkiego ruchu tylko taka normalna)a że działka duża bo ponad 0,5ha sami nie wiedzieliśmy co z tym fantem zrobić,bo tak prawdę powiedziawszy droga blisko domu ,nieciekawa perspektywa.Podjeliśmy decyzje-kupujemy,I tak stałam sie posiadaczką ponad 0,5ha działki.Dalszy plan był taki,Starac sie o warunki zabudowy itd.,niestety okazało sie że sasiad który graniczy z naszą działką wyjechał parę ładnych temu za granicę nie mając wogle kontaktu z rodziną i tak żeby ktoś z rodziny mógł reprezentować owego sasiada trzeba go pierwsze szukać przez Departament Spraw Osobistych.Czekać trzeba było około 5ciu miesiecy na informację od DSO że maja takiego pana ale może pani urzędniczka od nas dałaby jakieś bliższe info na temat tego pana(imiona rodziców date urodzenia) bo znalazła ich 17-tu i nie wie o którego chodzi.Czekania następne trzy miesiące a ja wyobraźcie sobie zamiast się wściekać stoicki spokój,pomyślałam ,ze widocznie tak ma być a nerwy tu nic nie pomogą ,przecież nie pójdę do urzędu się kłócić ,że pracujący tu urzędnicy (nie wszyscy)są niekompetętni ,wrogów robić sobie nie bedę i do urzędu jeszcze nie raz pójde.Wreszcie przyszła sprawa z DSO i teraz do sądu o wyznaczenie kogoś z rodziny o reprezentowanie owega sąsiada,załatwione ,teraz czekanie 30 dni tzw.na tablicyI tak zleciał prawie rok.Reszte napisze w poniedziałek jak było w drugim roku.
Danielst

Postprzez » Wt maja 12, 2015 00:03

Powrót do Potrzeba wymiany informacji